Ново изследване показва, че времето за закупуване на жилище във

...
 Ново изследване показва, че времето за закупуване на жилище във
Коментари Харесай

Британците вземат по-бавно решение за закупуване на жилище

 Ново проучване демонстрира, че времето за закупуване на жилище във Англия е повишено с 23% от януари 2016 година насам, а несигурността към Brexit може да е съдействала за смяната, оповестява онлайн изданието propertywire.com.
Изследване, осъществено от имотна организация при започване на 2016 година, демонстрира, че купувачите на Острова са се нуждаели от приблизително 53 минути по време на процеса на оглед, с цел да решат дали дадена къща е за тях. 53% от купувачите вземали решение след два огледа.

Новото проучване обаче сочи, че в този момент купувачите се нуждаят от 23% повече време при оглед, или 65 минути, преди да решат да се снабдят с парцела.От най-вече време се нуждаят купувачите от Северна Ирландия – 78 минути, следвани от Северозападна Англия със 77 минути и Източна Англия със 70 минути. Най-бързо вземат решения купувачите в Шотландия – 55 минути. Това е и единствената част от Англия, където купувачите се нуждаят от по-малко от час.

 

Въпреки че Лондон е потърпевш най-тежко от несигурността към Brexit, лимитираният брой налични жилища кара купувачите да оферират оферта след 62 минути. Това слага английската столица на трето място измежду областите, в които купувачите вземат решение най-бързо.

Докато болшинството британци (56%) се нуждаят единствено от два огледа, преди да предложат оферта, 27% от интервюираните са ходили на оглед три пъти, 8% се върнали за четвърти оглед, а единствено 1% са се нуждаели от над четири огледа. Около 7% от участниците в допитването декларирали, че оферират оферта единствено след един оглед.

“Въпреки че английският заможен пазар остава относително постоянен, увеличението на нужното време в процеса на огледи отразява трендовете на други стадии от процеса на продажба като по-продължителния интервал, в който жилищата остават на пазара, закъснение на темпа на напредък и лекия спад на броя на преводите “, споделя Ръсел Куирк, основен изпълнителен шеф на имотната организация Emoov.
По публикацията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Виктория Тошкова
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР